Kijk eens om op uw levenspad en zie de kiezels die bergen leken voor u ze passeerde
Kijk eens om op uw levenspad en zie de kiezels die bergen leken voor u ze passeerde

Doshu 2016 – internationaal aikido event

In het kader van 150 jaar diplomatieke betrekkingen tussen België en Japan,  zal er eind dit jaar – 22-23 oktober- een internationaal aikido event plaatsvinden in Brussel. Aikidoka’s van overal ter wereld, van alle leeftijden, stijlen en niveaus, zullen er samen op de tatami kunnen staan. Een tatami van 2500m² zo maar even. Hiernaast is er ook een demonstratie, een tentoonstelling en andere activiteiten.

Doshu, letterlijk vertaald ‘meester van de weg’, is een erfelijke titel voor de leider van Aikikai. Sinds het overlijden van Kisshomaru Ueshiba, zoon van O Sensei, is het Moriteru Ueshiba die deze titel draagt. Hij zal zowel op zaterdag 22 oktober, als op zondag 23 oktober sessies geven. Ook Tissier Shihan en Leclerre Shihan staan op de affiche.

Voor het volledige programma en het bestellen van tickets, kan je terecht op www.doshu2016.be. Plaatsen zijn beperkt en tickets zijn een stuk goedkoper in voorverkoop, dus het kan de moeite zijn om nu al eens te kijken. Er zullen zeker mensen van onze club gaan, dus behalve een hele belevenis kan het ook nog eens bijzonder gezellig worden.