Kijk eens om op uw levenspad en zie de kiezels die bergen leken voor u ze passeerde
Kijk eens om op uw levenspad en zie de kiezels die bergen leken voor u ze passeerde

Taichi en Qigong

Taichi en Qigong

Onze club biedt in een aparte lessenreeks zowel Taichi en Qigong aan. Beide zijn erg complementair met Aikido. Zowel op vlak van gezondheid als het soort ontspannen, effectieve Aikido waar wij als club naar streven. Naast onze vaste lessenreeks, trachten wij ook elk jaar een gast-docent(e) uit te nodigen. Zo mochten we bijvoorbeeld Jesse Tsao al enkele malen ontvangen. Qigong oftewel het cultiveren van levensenergie maakt al meer dan 4000 jaar deel uit van de Chinese cultuur. Onze club biedt ook Taichi en Qigong lessen aan, in samenwerking met Yu Pei.

Impact op gezondheid

Qigong wordt vooral beoefend om de gezondheid te verbeteren. Het combineert trage, vloeiende bewegingen met een diepe ademhaling. Deze ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen hebben een heilzaam effect op ons lichaam en geest. Taichi en Qigong , Yang & YingHet is ook de basis van Taichi, een ‘interne’ martiale krijgskunst. Ook hier staan voor ons de gezondheidsaspecten centraal. Taichi versterkt spieren en gewrichten, vergroot de soepelheid en werkt erg ontspannend. Elke uitgevoerde beweging heeft een bepaald doel. In tegenstelling tot de huidige fitness-rage die de nadruk legt op snelle, krachtige bewegingen maken we binnen Taichi gebruik van trage, doordachte bewegingen. Een aantal klinische studies (bijvoorbeeld) hebben al bewezen dat dit op termijn leidt tot een fitness-niveau dat vergelijkbaar is met andere sporten. Door de aard van de bewegingen is Taichi ook uiterst geschikt voor ouderen.

Ervaren lesgeefster

Onze club biedt ook Taichi en Qigong lessen aan, in samenwerking met Yu Pei. Yu Pei kreeg Taichi-Qigoung training van meester Hsiung Wei. Hsiung Wei heeft zijn eigen vereenvoudigde vorm van taichi ontwikkeld, namelijk taichi dao yin. Taichi dao yin is daardoor ook erg toegankelijk voor beginners. Het basisconcept van zijn onderwijs was hoe natuurlijk ademhaling en beweging eigenlijk zijn, iets wat wij als westerlingen eigenlijk wat verloren zijn. Door de eenvoudige bewegingen, zoals balanceren en draaien ontdek je als beoefenaar als het ware ‘bewuster’ je eigen lichaam, je eigen energie en ‘chi’. Yu pei’s oefeningen brengen je geest, verstand en lichaam in evenwicht. Eenvoudig, net zoals de natuur zelf. De lessen gaan tweewekelijks door, op een zaterdag telkens van 10u30-12u00. Prijs per les: 10€ (of 75€ voor 9 lessen). Voorkennis is niet vereist. Wens je deel te nemen kom dan gewoon eens langs. Draag best comfortabele kledij. Precieze data van de lessen vind je terug op onze kalender.